Coco Webshop

Het blik

Home / Het blik

 

Smaakvolle gerechten in blik

Coco Conserven bereidt culinaire en duurzame gerechten in blik, die je lang en ongekoeld kunt bewaren. Onze productie volgt de seizoenen. We ontwikkelen bij voorkeur recepten met reststromen, overschotten en de minder courante delen van goed gehouden dieren. Van alle ingrediënten die we gebruiken weten we hoe ze geproduceerd zijn en waar ze vandaan komen. We werken met producenten en leveranciers die kwaliteit leveren en die rekening houden met de impact van hun werkwijze op mensen, dieren en natuur. Zo zorgen we dat we verantwoord, lekker en gezond kunnen eten - in een mum van tijd.

 

'Houdbaar' voedselsysteem 

De huidige verscultuur leidt tot enorme voedselverspilling. Coco Conserven is opgericht om hier tegenwicht aan te bieden. Als culinaire koploper van houdbare producten vestigt Coco zich als een noodzakelijke schakel voor een ‘houdbaar’ voedselsysteem. Door in te blikken omzeilen we de energieslurpende en voedselverspillende verslogistiek en komen we terecht in een wereld die minder verspilt. In een tijd waarin mensen steeds minder tijd nemen om te koken biedt het ouderwetse conservenblik een antwoord. 

  
 

  

Culinaire conserven 

In veel landen is het conservenblik onderdeel van een rijke conservencultuur. Zo is in Spanje de provisiekast het middelpunt van de keuken; daar pronkt men met bijzondere blikken en speciale culinaire reserves. De Fransen conserveren gerechten zoals confit de canard, cassoulet en pot-au-feux in chique blikken. En de hele Mediterraanse kust kent een breed assortiment aan goede vis en zeevruchten in blik.  Gek genoeg is de culinaire potentie van het blik in Nederland nooit benut en moeten wij het voornamelijk doen met bruine bonen, kapucijners en ananas uit blik. Dat moet anders vinden we en daarom maken we lekker eten in blik.

De voordelen van blik 

Het conservenblik, uitgevonden onder Napoleon, tot icoon verheven door Andy Warhol, staat nu vooral te boek als vies en goedkoop voedsel voor noodgevallen. Dat beeld zetten we graag recht.  De voordelen van blik:

                Blikken hoeven niet gekoeld te worden, zo wordt veel energie bespaard.
       
           Een blik kost relatief weinig energie om te produceren en te recyclen

  Na gebruik is blik nog steeds even waardevol omdat metaal niet ‘downcyclet’ maar eeuwig recyclet zonder verlies van kwaliteit.

    Door de lange houdbaarheid van blik hoeft er in winkels, supermarkten en thuis niets weggegooid te worden.